Podstrona: Rok nowych możliwości / POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza

Rok nowych możliwości

2023-01-20 , red.  Jan Wrona, Marta Jagiełowicz
kategoria: Wydarzenia
Prezydium Samorządu Studenckiego Politechniki Rzeszowskiej. Od lewej: Jan Szarek, Maciej Gacek, Diana Gałuszka, Jan Wrona, Olga Gołacka, Anna Nieczaj, Jan Goc,

Wraz z początkiem roku rozpoczęła się kadencja nowego Prezydium Samorządu Studenckiego Politechniki Rzeszowskiej. Zarówno program skupiony na merytorycznym rozwoju wszystkich studentów, jak i hasło „Jesteśmy dla Was” zostało bardzo pozytywnie przyjęte i jest wprowadzane w życie naszej społeczności.

Prezydium

Przewodniczącym Samorządu Studenckiego został Jan Wrona, członek Rady Studentów Parlamentu Studentów Rzeczypospolitej Polskiej, student II roku na kierunku finanse i rachunkowość Wydziału Zarządzania. Powołane przez niego Prezydium składa się z ambitnych osób uczących się na różnych wydziałach, zarówno bardzo doświadczonych, jak i tych młodych, ale z perspektywicznym spojrzeniem na naszą uczelnię. Nowego przewodniczącego będą wspierać Olga Gołacka (Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa), Anna Nieczaj (Wydział Chemiczny), Diana Gałuszka (Wydział Budownictwa, Inżynierii Środowiska i Architektury), Jan Goc (Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa) oraz Maciej Gacek (Wydział Matematyki i Fizyki Stosowanej).

Plany na przyszłe działania są ambitne, m.in. będą realizowane szkolenia oraz spotkania z zaprzyjaźnionymi firmami. Nie zabraknie też tak lubianych przez studentów wydarzeń kulturalnych, jak Oktobeer, czyli październikowa integracja na PRz oraz Rzeszowskie Juwenalia.

Zapraszamy na otwarte spotkania Samorządu Studenckiego Politechniki Rzeszowskiej we wtorki o 20.00 w sali P2 oraz do biura Samorządu znajdującego się w DS Promień.

 

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję